Filtering by: pop-up restaurant

Restaurant Bar Visuals - Glow Event
Nov
11
to Nov 18

Restaurant Bar Visuals - Glow Event

Restaurant Bar Visuals

 

Another No Xcuse concept! De organisatoren van onder andere ‘De Wielewaal Invites’ presenteren hun nieuwe concept: Restaurant - Bar Visuals!

Een eenmalige kans voor u, om tijdens het eten van ons overheerlijke 3-gangenmenu, kennis te maken met de wereld van Augmented Reality.

 

View Event →
De Wielewaal Invites
May
5
to May 21

De Wielewaal Invites

Landgoed de Wielewaal

De Wielewaal Invites vindt plaats op het landgoed De Wielewaal. Landgoed De Wielewaal, de voormalige woonresidentie van de familie Philips is gelegen naast Eindhoven.

De historie van landgoed De Wielewaal begint als Anton Philips, grondlegger van het huidige Philips-concern, een flink stuk bosgebied koopt. Hij laat het inrichten als landgoed, compleet met een mooie naaldbomentuin, een zogeheten pinetum. (1912). Onder andere het pinetum is voor onze gasten te bewonderen tijdens uw tour over het landgoed. In 1920 schonk hij een deel van zijn grond aan de bevolking voor de aanleg van een park: het Philips de Jongh wandelpark. Ondanks de aanleg van het park is het landgoed nog steeds zo groot als Central Park in New York. In de jaren dertig liet hij bovendien de Philips Fruittuin aanleggen. Anton heeft nooit op het landgoed gewoond. Zoon Frits, van 1961 tot 1971 president van het Philips-concern, liet er in 1934 daarentegen een schitterend landhuis bouwen. Frits Philips was zo’n 100 jaar, samen met Philips en de gloeilamp, het boegbeeld van Eindhoven. Onofficieel werd hij vaak ‘de koning van Eindhoven’ genoemd. Frits verbleef zo’n zeventig jaar op het landgoed (met een korte onderbreking tijdens de Tweede Wereldoorlog omdat de Duitsers de Wielewaal toen gevorderd hadden) en tot op de dag van vandaag ademt het landgoed nog altijd de sfeer van Frits en zijn familie.  Na Frits’ dood kwam de huidige eigenaar, de familie Brouwers, in direct contact met de familie Philips. Zij kochten het landgoed.

Het landgoed opent nu voor het eerst sinds 1912 eenmalig haar deuren….

Reserveren kan op www.dewielewaalinvites.nl

 

View Event →